Behöver du göra en OVK kontroll i Stockholm?

jan - 07
2019

Behöver du göra en OVK kontroll i Stockholm?

Är det så att du behöver göra en OVK kontroll i vår huvudstad? OVK kontroll Stockholm kan du få via Nordisk Klimatkontroll AB. Detta företag kan inte bara göra OVK, som står för obligatorisk ventilationskontroll, de utför ventilationsarbeten i Stockholm med omnejd. En OVK är något som alla måste göra, som har någon form av byggnad. Är ni en bostadsrättsförening, fastighetsägare, eller byggföretag så kan Nordisk Klimatkontroll AB hjälpa er. 

OVK står som sagt för obligatorisk ventilationskontroll och alla nybyggda hus ska få en sådan kontroll samt att fastigheter ska kontrolleras med regelbundna varianter. Hur ofta det ska ske beror på vad det är för slags byggnad eller fastighet. Det är tre eller sex år som gäller.

Få hjälp med er obligatoriska ventilationskontroll

Ni som behöver en OVK kontroll Stockholm kan anlita företaget vi nämnde ovan. De är utbildade av Teknologisk institut och har certifikat som sakkunnig funktionskontrollant av ventilationssystem, behörighet K. Anledningen till att man gör en OVK är att säkerställa att inomhusklimatet är bra i byggnaden. Man ser även till att alla ventilationssystem fungerar på rätt sätt. Intervallerna tre och sex år beror som sagt på vad det är för byggnad. 

De som ska kollas vart tredje år är förskolor, skolor, vårdlokaler, flerbostadshus, kontorsbyggnader och kontor i industribyggnader som har en FT-, FTX-ventilation. Vart sjätte år är det för flerbostadshus, kontorsbyggnader och kontor i industribyggnader som har en S- eller F-ventilation.  

Du som vill veta mer om OVK kontroll i Stockholm kan besöka Nordisk Klimatkontroll AB på deras hemsida.