Behöver ni renovera blyinfattade fönster?

jan - 23
2019

Behöver ni renovera blyinfattade fönster?

Har ni blyinfattade fönster som är i behov av renovering? Oftast är det som så att dessa​ finns i kyrkor. Dessa består ofta av vackra glasmålningar som sedan är blyinfattade. Blyinfattning i sig är en metod där man tar blylister och sammanfogar dessa med mindre bitar av planglas så att de bildar en helhet. Man använde sig förr av denna metod för att skarva mindre bitar så att det blev till stora glasytor. 

Idag är det mer för ett dekorativt syfte man gör det. Traditionellt finns detta i kyrkfönster samt att de även kan finns i äldre trapphus, gillestugor, kloster och så vidare. Det kan vara så att de fönster man har behöver renoveras eller restaureras. Det kräver en viss teknik och en varsam hand.

Restaurera era fönster som är blyinfattade

blyinfattade fönster

Om ni har ett eller flera blyinfattade fönster och dessa har behov av renovering. Då är det bra att vända sig till Glaskonst Winfried Baier i Tranås. Ser ni att fönstret är skadat, så är det viktigt att åtgärda detta i tid. Winfried Baier har mer än 40 års erfarenhet av detta och de besitter specialkunskaper. Dessutom är de godkända av Riksantikvarieämbetet, Länsmuseer och Länsstyrelsen. 

De kan det mesta som har att göra med just blyinfattade fönster. Dessutom har deras ateljé möjligheten att tillverka blyfönster, glasmålningar och mycket mer. 

Om ni vill veta mer om vad de kan göra för just er, besök deras hemsida. De har även specialprodukter så som munblåst fönsterglas, färgat antikglas och mycket mer.